PNZ RUTSCHHEMMER - Csúszásgátló

Színtelen, mikroszerkezetű felületkezelő anyag kül- és beltéri porózus járófelületek csúszósságának csökkentésére. Fa és ásványi felületekre, amelyek hajlamosak a csúszásra nedvesség, mohák és algák miatt. Oldószermentes.

A DIN 53160 szabványnak megfelelően nyál- és izzadtságálló.
Az EN 71-3 szabványnak megfelelően gyermekjátékokra alkalmazható.

Alkalmazás
Próbálja ki egy nem feltűnő felületen a színtartóság és az anyagok kompatibilitása érdekében.

Tisztítsa meg a kezelendő felületeket PNZ GARTENHOLZREINIGER - Kerti bútor tisztítóval. A felületnek tisztának, zsír-, olaj-, alga-, és mohamentesnek, valamint száraznak kell lennie.

A felhordás és a száradás alatt a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +8°C felett. A faanyag nedvességtartalma legyen 18% alatt.

Felhordás előtt és közben alaposan keverje fel.

A PNZ RUTSCHHEMMER - Csúszásgátló-t ecsettel vagy hengerrel vigye fel a felületre. A száradási idő 12–24 óra, a környezet hőmérsékletétől és a páratartalomtól függően.

A szerszámokat közvetlenül a használat után mossa el szappanos vízzel.

Kiadósság
1 liter 7-10 m2-re elegendő, a felület porózusságtól függően. Bordázott felületen a tényleges felület a mért 1,5-2-szerese.

Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható eredeti, bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 3 éven belül. Gondosan lezárt csomagolásban a gyakorlatban még évekig felhasználható.

Összetevők
Természetes olajemulziók, keményítő, kevert polimerek és hamuzsír, tartósítószerek.

Biztonsági figyelmeztetések
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.

Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.