PNZ ISOLIERGRUND - Izoláló alapozó

Néhány faanyagból száradása során vagy nedves környezetben kioldódnak természetes összetevők, melyek a felületkezelést alulról károsítják, elszínezik, foltossá teszik. Ez leggyakrabban a parafánál és a nyers tölgy (esetleg teak, vörös cédrus) anyagoknál fordul elő, és a legjobban a világos és fehér színeket károsítja. Megelőzhető a jelenség a PNZ ISOLIERGRUND - Izoláló alapozóval, ami lezárja a fa felületi pórusait. Ne feledjük, hogy ezzel együtt elveszítjük a viaszok és olajok nagy előnyét, a nyitott pórusú felületet.

Alkalmas még préselt lemezekhez a ragasztó kioldódásának megelőzésére, valamint ásványi felületeken (vakolat, tégla, beton) a festékeken átütő nikotin, zsír, rozsda, víz- és salétromfoltok megállítására, lezárására, köztes rétegként is.

Kül- és beltérre, oldószermentes, vizes bázisú, színtelen. Csak alapozó, tehát a további felületkezelés szükséges.

Alkalmazás
Távolítsa el a szennyeződést és a régi festékréteget. A felületnek száraznak, tisztának és zsírmentesnek kell lennie. Ha a fát kéküléstől és rothadástól is kell védeni, akkor először a PNZ Imprägniergrund - Impregnáló alapozót vigyük fel, majd utána a PNZ ISOLIERGRUND - Izoláló alapozót.

A felhordás és a száradás alatt a termék, a felület és a környezet hőmérséklete legyen +8°C felett. Használat előtt jól keverje fel.

Felhordás ecsettel vagy hengerrel. Ha szükséges, száradás után második réteget is felvihetünk.

Száradási idő 1-2 óra, átfesthető 24 óra múlva.

Kiadósság
1 liter elegendő kb. 12 m2-re egy rétegben.

Tárolás
Hűvös, fagymentes helyen. Kereskedelmi forgalomba hozható eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 3 éven belül. Használat után a maradékot gondosan zárjuk le, a gyakorlatban még évekig használható marad.

Tisztítás
A szerszámokat közvetlenül a használat után mossuk el szappanos vízzel.

Összetevők
Víz, sellak, kolofónium, dammár, természetes latex, metilcellulóz, bórax, hamuzsír, tartósítószer.

Biztonsági előírások
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.

Fontos
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.