PNZ ARBEITSPLATTEN- UND MÖBELÖL - Munkalap- és bútorolaj

Tulajdonságok:
Színtelen vagy fehér, nyitott pórusú, nedvességszabályozó, magas töltő- és jó behatoló képességű faolaj, a fának kiváló felületvédelmet nyújt. Víz- és szennyeződés-taszító. Környezetkímélő bevonat konyhai munkalapokra, asztallapokra, bútorokra. Az EN-71-es normának megfelel, gyermekjátékokra alkalmazható.

Felhasználási terület:
Bármely beltéri, nyers és lúgozott fafelületre alkalmas.

Alkalmazás:
A kezeletlen fa legyen tiszta, gyantamentes, és finoman csiszolt. Nedvességtartalma ne haladja meg a 14%-ot. Az olaj és a helyiség hőmérséklete legyen min. 18°C, a levegő páratartalma 60%.
Figyelem! Tömör, enyvezett és furnérozott fák eltérően veszik fel az olajat, ezért színeltérések fordulhatnak elő. Ezért feltétlenül végezzünk próbadarabon olajozást.
A terméket olajozó hengerrel vagy ecsettel nedves a nedvesre eljárással hordjuk fel a felületre, és oszlassuk mindaddig, amíg egyenletesen nedvesen fénylő felületet nem kapunk, és az olaj már nem szívódik be (fatípustól függően 30-60 perc). Ezután a felesleges olajat a bézs színű pad-del vagy polírozó párnával maradéktalanul dörzsöljük be a felületbe, amíg a felület száraznak nem látszik. A felületen nem lehetnek fényes és olajcseppes részek. Ezután hagyjuk 24 órát száradni, majd fehér pad-del vagy polírozó párnával polírozzuk át. Fontos: a fehér változatot jól fel kell keverni! A felület tisztítása: az első tisztítás és utánkezelés legkorábban a felhordás után egy héttel történhet. Tisztítható, kezelhető és ápolható PNZ-Holzbodenseife Fapadló tisztítóval.
Száradási idő: 2-3 nap, ez idő alatt víztől és erős igénybevételtől védeni kell. Az olajozott felület élettartama erősen függ az első napok használati módjától. A száradás ideje alatt a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell, pl. hagyjuk nyitva az ablakokat. Az oxigénellátás végig legyen megfelelő, és ügyeljünk rá, hogy a hőmérséklet ne süllyedjen 18°C alá.

A munkalap használata során ne hagyjuk a vizet rászáradni a felületre, mindig töröljük szárazra.

Kiadósság:
1 liter kb. 15m2-hez elég első kezelésnél, függően a fa típusától és a felület minőségétől.

Tárolása:
Hűvös, de fagymentes helyen. Eredeti, bontatlan csomagolásában 5 évig eltartható. A maradékot töltsük egy kisebb edénybe, és légmentesen zárjuk le. A későbbiekben felhasználható.

Eszközök tisztítása:
Közvetlenül a használat után lakkbenzinnel.

Összetevők:
Természetes olajok (bogáncs, mák, dió, szója, napraforgó), iso-alifátok, ólommentes szárítók. A fehér változat adaléka titánfehér és ólommentes szárítók.

Biztonsági előírások:
Erősen oxidáló anyagokkal reakcióba léphet. 67°C fölé hevítve szóráskor lobbanékony keveréket alkothat.
A kémiai biztonságról szóló, 2000. évi XXV. törvény alkalmazása szempontjából nem minősül veszélyes keveréknek, így biztonsági adatlap kiadása nem szükséges.

Fontos:
A termékről szóló információkat legjobb tudásunk és tapasztalataink alapján foglaltuk össze. Ennek ellenére minden felhasználás előtt végezzünk próbakenést egy félreeső felületen, hogy lássuk a várható eredményt. A faanyagok fajtájától és aktuális állapotuktól függően máshogy reagálnak, de a végső bevonat minősége függ a felhordás módjától és a környezet jellemzőitől is.