A gyártó tanúsítványai

A holland Climate Neutral Group vizsgálta a PNZ gyár működését, és megállapították, hogy széndioxid-semleges üzem, azaz széndioxid-kibocsátásukat ellensúlyozzák természetes erdők telepítésének támogatásával. Így nem járulnak hozzá a globális felmelegedést okozó széndioxid-koncentráció növekedéséhez.

A TÜV tanúsítványa szerint a PNZ gyár megfelel az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer és az ISO 14001:2009 környezeti menedzsment rendszer követelményeinek. Ezek a rendszerek segítik a vállalatvezetést és a dolgozókat abban, hogy a termékeket mindig azonos minőségben, a lehető legjobb színvonalon és a lehető legkevesebb környezetterheléssel állítsák elő. Fontos követelmény a folyamatos fejlődés is, azaz a vállalat folyamatosan keresi a hatékonyabb és környezetkímélőbb működés lehetőségeit, és termékeiket a fenntartható fejlődés szellemének megfelelően fejlesztik.

 

A termékek tanúsítványai

A német Institut für Baubiologie Rosenheim intézet által bevizsgált termék, mely teljesíti a bio-építészet legfontosabb elvárásait. Az így jelölt termék egészségi és ökológiai hatásaiban is a lehető legjobb szintet érte el.

Az EN 71-3 európai szabvány, mely a gyermekjátékok bevonataira vonatkozó előírásokat tartalmaz. Az így jelölt PNZ termékek alkalmazhatók gyermekjátékok felületére, mert nem tartalmaznak nehézfémeket, és a megszáradt felületből nem oldódnak ki káros anyagok.

A DIN 53160 szabvány szerinti vizsgálat a felületkezelő anyagokat száradás utáni oldhatóságuk szempontjából vizsgálja. Az ennek megfelelő termékek nyál- és izzadtságálló felületet biztosítanak.

A német Selbst magazin olvasói, felhasználói szavazatai alapján nagyon jónak minősített termékek.

Az Európai Unió környezetbarát termék jele. Az így jelölt termékek szigorú környezetvédelmi feltételrendszernek felelnek meg, azaz a hasonló célra készült termékek sorában a legjobbak közé tartozik. Környezetterhelő hatása a lehető legalacsonyabb, fejlesztése példaértékű. Nem sok ilyen termék van a piacon, mindig a környezetvédelmi fejlesztések élvonalát jelentő termékek viselik e jelet.

A német Deutsches Institut für Bautechnik intézet a vizsgálja a termékeket a DIN EN 14342 szabvány előírásainak megfelelően. Az így jelölt termékek alacsony kibocsátásúak. Lépcsőket, hajópadló és parketta termékeket Németországban csak ilyen tanúsítvánnyal ellátott felületkezelő anyaggal kezelten szabad forgalomba hozni. E tanúsítvány tehát nélkülözhetetlen a német piacra termelő vállalkozásoknak.